WORKSHOP CARNAVALSWAGEN BOUWEN2020-01-14T18:41:09+01:00

Workshop carnavalswagen bouwen met ruim 30 kinderen!

Afgelopen zaterdag 11 januari hebben ruim 30 kinderen meegedaan aan de ‘Workshop Carnavalswagen bouwen’ dit jaar gegeven in Alphen. In deze leerzame middag hebben de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende onderdelen die bij het bouwen van een carnavalswagen komen kijken!

De middag werd gestart met een korte introductie en het programma van de middag. Omdat de workshop dit jaar in de schuur van De Duvels werd gegeven heeft Dorus Oomen de verschillende stappen in het maken van een carnavalswagen laten zien. Daarna was het tijd voor de kinderen om zelf aan de slag te gaan! Sommige kinderen wisten al precies wat ze wilde gaan maken en anderen moesten snel wat verzinnen. Onder begeleiding van een aantal ervaren (oud)bouwers, waaronder vele duvels, werden de ideeën werkelijkheid. Met betonijzer werd de basis van de vorm gemaakt en hierom werd kippengaas gevormd wat daarna beplakt is met telefoonboekpapier. De verschillende leuke ideeën kregen hierdoor echt vorm! Het plakwerk was deze middag nog niet droog om het te kunnen verven. Maar om ook dit onderdeel mee te nemen in de workshop hebben ze het verf spuiten kunnen ervaren op losse kartonnen platen.

De meeste deelnemers van de workshop hebben zich aangemeld bij het Bouwers Collectief en gaan dit jaar hun creaties aan jullie showen tijdens carnaval 2020! Heb jij nu ook kriebels gekregen om een eigen wagen(tje) te bouwen? Schrijf je dan nu in voor het Bouwers Collectief en krijg een gratis starterspakket. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om een onderstel te lenen! Kijk voor meer informatie op: www.BouwersCollectief.nl

Hierbij willen wij de schuureigenaar en De Duvels bedanken voor het mogen gebruiken van de schuur en het geven van een kijkje in hun bouwproces. Verder bedanken we Jumbo Bart en Katja de Bresser voor de versnaperingen tijdens de workshop.

Namens het Bouwers Collectief. De vereniging voor en door bouwers!

In samenwerking met C.V. de Haaikneuters, De Grenszuukers, SCC de Bonenpikkers, De Maerkratten, Struivenbakkers en Alphen Vooruit.