Afgelopen zaterdag 12 januari hebben ongeveer 30 kinderen meegedaan aan de ‘Workshop Carnavalswagen bouwen’ dit jaar gegeven in Baarle-Nassau. In deze leerzame middag hebben de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende onderdelen die bij het bouwen van een carnavalswagen komen kijken!

De middag werd gestart met een korte introductie en het programma van de middag. Omdat de workshop dit jaar in de schuur van CV de Begaaiers plaats vond konden de kinderen gelijk de uitvoering in het groot bekijken. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan! Sommige kinderen wisten al precies wat ze wilde gaan maken en anderen moesten snel wat verzinnen, al met al ideeën genoeg. Onder begeleiding van een aantal ervaren (oud)bouwers werden de ideeën werkelijkheid. Met betonijzer werd de basis van de vorm gemaakt en hierom werd kippengaas gevormd wat daarna beplakt is met telefoonboekpapier. De verschillende leuke ideeën kregen hierdoor echt vorm! Het plakwerk was deze middag nog niet droog om het te kunnen verven. Maar om ook dit onderdeel mee te nemen in de workshop hebben ze het verf spuiten kunnen ervaren op losse kartonnen platen.

Enkele deelnemers van de workshop hebben zich aangemeld bij het Bouwers Collectief en gaan dit jaar hun creaties aan jullie showen tijdens carnaval 2019! Heb jij nu ook kriebels gekregen om een eigen wagen(tje) te bouwen? Schrijf je dan nu in voor het Bouwers Collectief en krijg een gratis starterspakket. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om een onderstel te lenen! Kijk voor meer informatie op: www.BouwersCollectief.nl

Hierbij willen wij de schuureigenaren en CV de Begaaiers bedanken voor het mogen gebruiken van de schuur en een kijkje in hun bouwproces, Jumbo Bart en Katja de Bresser voor een hapje en een drankje. Tevens speciale dank aan de (oud) bouwers Roy van Zon, Jack Kokx en Eric Staes voor de hulp en nodige kennis deze middag!

Namens het Bouwers Collectief. De vereniging voor en door bouwers!

In samenwerking met C.V. de Haaikneuters, De Grenszuukers, SCC de Bonenpikkers, Struivenbakkers en Alphen Vooruit.