Bouwers Collectief kan jullie helpen


11e van de 11e is weer voorbij en de prinsen in de regio zijn weer bekend. Dit betekent dat het carnavalsseizoen weer is losgebarsten en daarmee ook het bouwen van de wagens. Sommige groepen zijn hiermee al een tijdje aan de gang. Andere groepen gaan binnenkort beginnen of zijn nog bezig met het maken van plannen. Het Bouwers Collectief kan al deze groepen hierbij ondersteunen. Hiervoor hebben wij verschillende acties.

Starterskit
Voor deelnemers in de jeugdoptocht hebben wij een starterspakket met bouwmaterialen in de aanbieding. Zij mogen bij ons betonijzer, gaas, bisonkit en behangselplak t.w.v. €100,- halen. Mocht dit bedrag niet aan deze materialen opgemaakt worden kunnen wij eventueel ook nog andere onderdelen van de wagen vergoeden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je groepje aanmelden bij het Bouwers Collectief.

Onderstel
Dit jaar begint het Bouwers Collectief met het maken van een bouwonderstel voor groepjes uit de jeugdoptocht. Dit onderstel krijg je dan in bruikleen en is een mooie start om een wagentje te bouwen. Groepen die van ons een onderstel lenen kunnen hiernaast nog €50,- aan bouwmaterialen krijgen.

Wagens grote optocht
Groepen die met hun carnavalswagen deelnemen aan de grote optocht krijgen van ons ook voor een bepaald bedrag waarvan verschillende materialen gehaald kunnen worden zoals betonijzer, kippengaas en lijm. De overige materialen tegen een gunstig tarief bij ons inkopen.

Bouwworkshop
Ook dit jaar zal er weer een bouwworkshop worden georganiseerd. Dit om jeugd van de basisschool kennis te laten maken met het bouwen van een carnavalswagen en welke technieken hierbij komen kijken. De workshop zal plaatsvinden op zaterdag 11 januari 2020 en is voor kinderen uit Alphen, Baarle, Chaam, Galder, Riel, Strijbeek en Ulicoten. Hou voor meer info hierover onze website en Facebookpagina in de gaten.

Buddy-systeem
Sinds enkele jaren werkt het Bouwers Collectief met het zogenaamde buddy-systeem. Hiermee koppelen we ervaren bouwers aan jongere groepen die vragen hebben. Voorbeelden van vragen kunnen zijn techniek van de wagen, gazen of verven en spuiten. De ervaren bouwers(buddy’s) komen dan naar de bouwschuur en kunnen dan direct tips geven die toe te passen zijn op de wagen.

Wil jij starten met het bouwen van een carnavalwagen(tje) meld je dan aan bij het Bouwers Collectief via www.bouwerscollectief.nl/inschrijfformulier

De financiële middelen voor deze acties verkrijgt het Bouwers Collectief op verschillende manieren. Zo hebben we dit jaar weer meegedaan aan de grote clubkas actie van de Rabobank. De inkomsten hiervan gebruiken we voor de acties m.b.t. tot de jeugdoptocht. Verder hebben we samen met de bij ons aangesloten bouwgroepen dit jaar samen met Stichting Promotie Alphen en Scouting Alphen het evenement Alphen aan de Mart georganiseerd tijdens de jaarmarkt in Alphen. In oktober organiseerde we tevens Dektse Bands Night ‘The Reunion’ en op zaterdag Sounds Like Madness.
De opbrengsten van deze mooie evenementen gebruikt het Bouwers Collectief om de bouwgroepen in de regio te kunnen ondersteunen en het carnavalswagen bouwen te promoten ondersteunen.

Voor vragen over bovenstaande acties neem contact op met ons via www.bouwerscollectief.nl of secretariaat@bouwerscollectief.nl