Afgelopen zondag  11 december hebben ruim 30 kinderen meegedaan aan de workshop carnavalswagen bouwen gegeven in Chaam. In deze middag hebben verschillende fanatieke groepjes allerlei mooie creaties gemaakt welke we uiteraard terug willen zien in de optochten van carnaval 2017!

 

De workshop werd gestart door een korte uitleg van de verschillende werkzaamheden welke komen kijken bij het maken van een carnavalswagen. Daarna zijn de groepjes een eigen idee uit gaan werken welke ze later zelf zijn gaan maken. Van olifant tot koffiemok en wegwijzers zijn voorbij gekomen. Met het nodige las- en timmerwerk zijn er ruwe constructies gemaakt, waar vervolgens het kippengaas omheen is gevormd. De kinderen hebben daarna het kippengaas met papier beplakt waardoor de verschillende leuke ideeën echt vorm kregen! Doordat het plakwerk nog niet droog was deze middag om het te kunnen verven mochten de kinderen verf spuiten op een houten plaat en verschillende gezaagde pijlen inkleuren. Hoog bezoek van Prins Hubertus d’n Eerste uit Bonenpikkersland maakte de middag compleet!

Hierbij willen wij StandPlan B.V. bedanken voor het mogen gebruiken van de ruimte voor de workshop, Jumbo Bart en Katja de Bresser voor een hapje en een drankje en Vromans-Van Hal BV Aannemersbedrijf voor verschillende materialen.

Heb je nu ook kriebels gekregen om een eigen wagen(tje) te bouwen? Schrijf je dan nu in voor het Bouwers Collectief en krijg voor 70 euro aan materialen! Zie hiervoor https://www.bouwerscollectief.nl/bouwersgezocht/

Namens het Bouwers Collectief

In samenwerking met C.V. de Haaikneuters, De Grenszuukers, SCC de Bonenpikkers, Struivenbakkers, Mearkrattenland en Alphen Vooruit.