Ondanks het heftige weer hebben zondag 10 december circa 10 kinderen meegedaan aan de ‘Workshop Carnavalswagen bouwen’ gegeven in Alphen. Deze kinderen hebben deze middag kennis kunnen maken met alle delen die komen kijken bij het bouwen van een carnavalswagen.

De middag werd gestart door een korte uitleg van de verschillende werkzaamheden welke komen kijken bij het maken van een carnavalswagen. Hierbij is ook een filmpje van het Bouwers Collectief getoond welke ook is terug te vinden op ons YouTube-kanaal. Vervolgens is een kijkje genomen bij de wagen van buurtschap RaBaSta waar ze deze middag bezig waren met de constructie. Enkele leden van RaBaSta hebben enthousiast over de werkzaamheden waarmee zij bezig waren verteld.

Eindelijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Onder begeleiding van een aantal ervaren (oud)bouwers werden er ideeën gesmeed welke ze later zelf zijn gaan maken. Met creaties zoals een hijskraan, een hondenhok en een giraffe was er van alles wat. Met betonijzer werd de basis gevormd en konden de kinderen die dat wilden ook zelf ervaren hoe het is om zelf iets in elkaar te lassen. Om het betonijzer is kippengaas gevormd wat daarna beplakt is met telefoonboekpapier. De verschillende leuke ideeën kregen hierdoor echt vorm! Het plakwerk was deze middag nog niet droog om het te kunnen verven. Hoe het spuiten van een wagen in zijn werk gaat hebben ze kunnen ervaren op houten platen. Hoewel de opkomst wat aan de lage kant was hebben alle aanwezige kinderen een leuke en leerzame middag gehad.

Hierbij willen wij Jac Reijns Staalconstructie bedanken voor het mogen gebruiken van de ruimte en aanwezige gereedschappen, Jumbo Bart en Katja de Bresser voor een hapje en een drankje, Vromans-Van Hal BV Aannemersbedrijf voor verschillende materialen, Andy voor de foto’s en buurtschap RaBaSta voor een kijkje bij de bouw van hun wagen.

Heb je nu ook kriebels gekregen om een eigen wagen(tje) te bouwen? Schrijf je dan nu in voor het Bouwers Collectief en krijg voor 70 euro aan materialen! Zie hiervoor www.BouwersCollectief.nl

Namens het Bouwers Collectief. De vereniging voor en door bouwers! In samenwerking met C.V. de Haaikneuters, De Grenszuukers, SCC de Bonenpikkers, Struivenbakkers en Alphen Vooruit.

Foto 12-12-17 20 44 47